Sidste Nyt

- når det skal være sjovt på ski

Sidste Nyt - Arkiv

d. 15.11.2017:

Vi har fået et fantastisk rejsetilbud fra Glostrup Skiclub. Familieturen i uge 7 går til Westendorf og de kunne godt bruge nogle flere deltagere, så derfor har Kildebakken Skiklub fået denne invitation.

Læs om turen her:

http://glostrupskiclub.dk/ture/westendorf2018/


d. 15.10.2017:

Så har klubben afholdt sin Generalforsamling og der er sket spændende nyt. Bl.a. er Henrik Danborg og Elisabeth Kjems Andersen valgt ind i bestyrelsen. Du kan læse hele referatet her


d. 02.10.2016:

Vores kontakt hos DanSki, Marianne Dupont har søgt nye pister og er startet hos Ruby Rejser, der både laver alpin rejser til Norge, samt ture til både Vasa Løbet og Birkeneinerrennet. Marianne har lavet et specielt klubtilbud til Vasa Løbet, som du kan læse mere om her.


d. 28.09.2016:

Klubben har netop afholdt den årlige Generalforsamling i klubhuset. Udover bestyrelsen (6 medlemmer) var hele 4 medlemmer mødt op. Tak for det flotte fremmøde. Desværre gik alle I andre glip af et fantastisk forslag, fremlagt af bestyrelsen:

NEDSÆTTELSE AF MEDLEMSKONTINGENTET

Grundet klubbens gode økonomi, har bestyrelsen valgt at nedsætte klubkontingentet til følgende:

Enkeltmedlem nedsættes fra kr. 300,- til kr. 200,-

Enkeltmedlam barn nedsættes fra kr. 100,- til kr. 50.

Hele familien nedsættes fra kr. 500,- til kr. 300,-

En voksen/et barn nedsættes fra kr. 400,- til kr. 250,-

Så det bliver altså billigere at være medlem af denne fantastisk skiklub.

Du kan læse hele referatet her


d. 26.02.2016:

I forlængelse af uge 5 turen til Champoluc, har Per sammenfattet nogle guidelines, der gør det lettere for dig, når du skal leje/købe nyt udstyr:

Kære alle

Der var jo flere af os, der skulle leje ski og stave på Champoluc turen (Heraf en del ufrivilligt...)

Og dette rejser jo det tilbagevendende spørgsmål mht., hvilket udstyr, der er det rigtige for den enkle skiløbere. Jeg anbefaler derfor, at I hver især husker at nedskrive jeres individuelle præferencer mht. skilængde, svingradius, stavlængde etc.


Men her er nogle få stave, ski og støvle guidelines til kommende skiferier.


Stave

Jeg sendte jo flere af jer retur til skishoppen efter kortere stave. og nogle af jer kom tilbage og fortalte mig, at skiudlejningen havde rystet på hoved over ønsket om kortere stave.


Jeg har derfor smugkigget i den nye skimanual fra Den Dansk skiskole for at se, hvad DDS skriver om stavlængder:

•I den nye manual anbefaler DDS den klassiske metode, hvor man vender staven på hovedet så håndtaget støtter på jorden. Denæst tager skiløberen fat lige under transen med overarmen hængende lodret langs kroppen, og hvis der er en vinkel på 90 grader mellem overarm og underarm, så passer staven.

•Til en dame på 165cm, vil det give en stav på 105-110 cm.

•Til en herre på 180 cm, vil det give en stav på 115 cm.

Ski

Ski fås normalt med svingradius 12-20 meter. Jo mindre svingradius desto lettere er det, at dreje skien. Men et let drejelig ski kan opleves ustabil ved høje hastigheder specielt, hvis skiløberen kører lige ned af bakken.


En svingradius på 12-14 meter vil ofte være et godt valg for en skiløber, der kører kortsving i kontrolleret hastighed. Hvilket gælder for rigtig mange af klubbens kvindelige skiløbere. 

Ønskes der højere hastighed og store skærende sving er en større svingradius at foretrække.

(Mine skis svingradius er 15, 5 m)


For længden af skien gælder lidt samme betragtning som med svingradius.

•Ønskes en let drejlig ski er en ski, der går til hagen at foretrække

•Ønskes en mere stabil ski er en ski af samme højde som skiløberen at foretrække

•(Min ski er 178 cm og jeg er 180 cm)

Skistøvler

Uanset om du skal købe eler leje, så bør du læse denne købsguide til skistøvler: http://freeskiing.dk/skistoevler-koeb/

Der står en masse gode tips omkring valg af størrelse samt omkring flextallet (Som er en subjektiv og temperatur afhængig måleenhed der ændre sig over tid….). Min anbefaling er, at du spørg efter en:

•Medium stiv skistøvle: Til mand (vægt) der køre i højere hastighed 

•Blød skistøvle:Til kvinde der køre i moderat tempo 

En Flex rettesnor med stor usikkerhed jf. ovenstående er:

•50-70 passer til nybegyndere eller lette personer,

•70-100 passer til rutinerede skiløbere,

•100-120 passer til dem der har stået på ski i mange år, som er virkelig skrappe.

•Flex 130 og derover er i princippet til dem der deltager i World-Cup konkurrencer.

Mit råd er, at du går til en skibutik med et bredt udvalg og en solid viden om tilpasning af skistøvler. Specielt hvis du har erfaring for at skistøvlerne "driller".

En ordentlig forretning starter som regel med at måle længde og bredde af din fod, lave en visuel vurdering af dine fødders form og størrelse og spørge ind til din kørestil og anvendelse af skistøvlerne. Det vil føre til, at de fleste modeller kan sorteres fra, og at der findes 2-3 skistøvler, der passer til din fod.

Af skistøvle forretning i Hovedstaden kan jeg anbefale:

•http://steep-deep.dk/ i Holte

•http://www.snowfun.dk/ i Roskilde

•http://www.ski-fritid.dk/ i Valby

Med venlig hilsen Per


d. 31.08.2015:

Generalforsamling i skiklubben er tirsdag d. 29/9 kl 19 i klubhuset.

Kom og hør bl.a. beretninger fra diverse udvalg samt fra formanden. Og du har mulighed for at sætte dit præg på klubbens aktiviteter, ved at deltage i de forskellige udvalg. Du kan ex få medbestemmelse på årets skitur eller årets fest...så sæt kryds i kalenderen.

d. 23.11.2014

Årets skitest-team 2014 fra Kildebakken Skiklub (fra højre ses Søren Høegh Nielsen, Kim Refshammer, Dan Boskov Larsen, Henrik "Fiber" Jørgensen og Klaus Duedam) har været i Sölden i 4 dage, på en skitest tur arrangeret af Snowfun Roskilde. Der var 300 par ski til fri afbenyttelse, så der blev prøvet mange forskellige slags ski.


d. 12.10.2014:

På Generalforsamlingen blev det lovet, at listen med navne og medlemsnumre, for at kunne printe medlemskortet fra Skiforbundet, ville blive offentliggjort her på siden. Jeg har fjernet jeres efternavne, men det burde være muligt at gennemskue, hvem som er hvem. Er du i tvivl,, så tag fat i Klaus Duedam. Du logger ind på www.skimedlem.dk ...og dokumentet er her


d. 29.12.2013:

I FDM kan du læse at det gule sygesikringskort udgår d. 1. aug. 2014 og at du i stedet skal have det blå sygesikringskort, som du bestiller via borger.dk. Læs mere her. Der står også at sygetransport til Danmark ikke dækkes, men husk at du er dækket af skiklubbens Idrætsrejseforsikring, når du rejser med klubben. Husk at printe og medtage kortet på din skiferie. Der er link til dokumentet nederst på denne side!


d. 14.11.2012:

Bemærk venligst at vi har ændret hotel på uge 5 turen, samt at afrejse dagen er flyttet fra lørdag/lørdag til søndag/søndag. Du kan læse mere om hotellet og ændringerne her


d. 17.07.2012:

Nu er det muligt at tilmelde sig hovedturen til Cervinia uge 5 - 2013. Du skal tilmelde dig via hjemmesiden her - Tilmeldingfrist er fredag d. 17. augist 2012


d. 31.03.2012:

BEMÆRK! KLUBBENS AFTERSKIFEST LØRDAG D. 14. APRIL ER FLYTTET TIL PIRATEN, GLADSAXEVEJ 9-13. Klub 144 er under ombygning


d. 03.03.2012:

Jeg har nu fået tilsendt en masse billeder fra vores tur til Serre Chevalier. Der er nu også billeder fra Lone, Verner og Flemming og de er rigtig gode. Du kan se dem på Billedarkiv. Hvis du endnu ikke har fået sendt dine billeder til mig, så skynd dig. Jeg samler derefter op på alle billederne og sender dem til Danborg, så de kommer med på filmen, som vi skal se til afterski festen


d. 16.02.2012:

Så er de første billeder fra Serre Chevalier (taget af Klaus) lagt på Billedarkiv. Har du også taget billeder på turen, som du ønsker lagt på hjemmesiden, er du velkommen til at sende dem til Klaus, enten på mail kd[at]kildebakkenskiklub.dk eller til Kongevejen 481 b, 2840 Holte


d. 17.01.2012:

Klubbens Billedarkiv med billeder fra skiture m.fl. er blevet opdateret og bliver nu vist på en anderledes måde. Jeg håber at du synes om det?


d. 17.01.2012:

Der har været beforeski møde her til aften og der blev delt en masae vigtige informationer ud. Det er vigtigt at du husker at printe dit deltagerbevis og kvittering for betaling og medbringer dem i lufthavnen, når vi skal rejse. Indcheck starter 2 timer før afgang, altså kl. 15.20. Bagageregler: Max. 15 kg + 5 kg håndbagage. Du må kun have et par ski og stave eller et snowboard med i posen. Maxvægt for skiposen er 8 kg. Skistøvler og hjelm skal placeres i en seperat taske. Total vægt for ski, stave, støvler og hjelm må ikke være mere end 12 kg.

Flytiderne er som følgende:

CPH--GEN (SK7591 kl. 17:20 - 19:15)

GEN--CPH (SK7592 kl. 20:20 - 22:20)


d. 17.01.2012:

Skigymnastikken er en populær succes. Det forlyder fra en af de deltagende, at der i en længere periode, har været mere en 20 deltagende til skígymnastik på Søborg Skole, hver mandag. Det bliver en fantastisk velkomst til vores nye instruktør Fariba, som starter på mandag. Tag rigtig godt imod hende


d. 31.10.2011:

Kildebakken Skiklub inviterer hermed alle medlemmer + påhæng til julens højdepunkt. Julefrokost, lørdag d. 26.11.2011 kl. 18.00 i klublokalerne på Bagsværdvej 144 B. Hvis du har lyst til at oparbejde en sund appetit inden maden, så mød op allerede kl. 15.30, hvor der er mulighed for at gå en dejlig tur om Bagsværd Sø, en tur hvor alle får dejlige røde kinder.

Medbring familiens frokostspecialitet, efter eget valg, rækkende til ca. 6 personer. Klubben sørger for sild, brød, smør og fedt. Vin, vand og snaps kan købes til yderst favorable priser. Betal venligst 20 kr. pr. næse, som dækker indkøb af lys, bordpynt etc.

Medbring gerne sange, sjove ideer til lege og dansevenlige cd’er.

Hvis du/I har lyst til at være med, så kontakt: Anne Lise på telefon 2758 0667 eller mail aln@cool.dk eller Lilian på telefon 3011 1841 eller mail lillian2805@hotmail.com senest mandag 21.11.2011

Med julehilsen fra socialudvalget


d. 11.01.2011:

Der har været afholdt beforeski-møde her til aften, hvor der blev uddelt nyttige informationer om den kommende tur til Val Thorens. Der var 26 ud af 39 tilmeldte som var mødt op og der var en god stemning. I forlængelse af vores møde, besluttede sneguden at aflevere 20 cm dejlig hvid sne i Val Thorens. I næste uge kommer det endelige rejsebevis/billet, som straks vil blive sendt videre til deltagerne.


Der er en opdatering på vores flyafgange:

Afgang fra Kastrup d. 29, er kl. 17:50

Afgang fra Chambery d. 5. er kl. 21:00


d. 09.11.2010:

Nortlander har ændret på vores fly en smule, så vi er blevet flyttet over på flyet der flyver til Chambery hvilket giver os lidt kortere transfer og bedre bagageregler, følgende er nu gældende:

”Hver deltager over 2 år må medbringe 20 kg. bagage incl. max. 5 kg. håndbagage. Skistøvler indgår i betalt skitransport. Skitransport bestilles hjemmefra. Der må ikke lægges tøj og andet udstyr i ski/snowboardtasker.”

Flytiderne er som følgende:

CPH--CMF  (QI2765 kl. 18:15 - 20:15)

CMF--CPH  (QI2766 kl. 21:15 - 23:15)


d. 03.10.2010:

Nu kan du se en deltagerliste til klubbens hovedtur til Val Thorens. Om et par dage vil du modtage en mail, med de fleste og vigtigste info til turen. Du kan bl.a. se en mulig værelsesfordeling, dato for rest-betaling samt fly afgangstider og fly numre


d. 17.09.2010:

Så er det blevet tid til at betale kontingent for den kommende sæson. Kontingentet er uændret og skal indsættes på klubbens konto senest d. 11. okt. 2010.

En familie kr.. 600,-

En voksen kr. 350,-

Et barn kr. 150,-

En voksen + et barn kr. 450,-


d. 02.09.2010:

Der har i en periode, været et forholdsvis stort "angreb" af spam på klubbens mailadresser. Derfor vil alle klubbens mailadresser nu blive skrevet som ex. info[at]kildebakkenskiklub.dk. Hvis du ønsker at maile til klubben på denne adresse, ændrer du selv [at] til @. Vi håber at du har forståelse for vores ændring og ikke at det giver for mange problemer for dig


d. 03.08.2010:

Det er nu blevet tid til at beslutte om du skal deltage i klubbens tur til Val Thorens i uge 5. Du kan se beskrivelse og priser under Skiture. Du kan også læse om hotellet hos Nortlander. Som noget nyt prøver vi at lave en online tilmelding, som vi håber at du tager godt imod. Du finder tilmeldingen her. Frist for tilmelding er d. 30. august 2010. Ved tilmelding skal der betales depositum på kr. 1.000,- pr. person, som skal indsættes på klubbens konto. Efter indbetaling af depositum er tilmeldingen bindende. Får du problemer med tilmeldingen, kan du skrive til Klaus på valthorens[at]kildebakkenskiklub.dk


d. 31.07.2010:

OutdoorLiving har eksisteret i ca. et års tid og er dermed forholdsvis nye på markedet. De stræber efter at gøre en forskel i deres webshop ved at være meget tilstede og assistere kunden, som var det næsten en fysisk butik. De har fx. en chatfunktion, så kunden kan få hjælp nu og her, mens han eller hun overvejer sit køb. De er også på Facebook og Twitter.

OutdoorLiving forsøger også at differentiere sig, ved at specialisere sig i produkter til rejsebrug. Af denne årsag har de udviklet en helt unik feature i deres webshop - nemlig klimakortet. Et verdenskort hvor kunden kan klikke på sit næste rejsemål og få anbefalet en række produkter, der passer til netop denne klimazone.

Besøg webshoppen på www.adventure-odl.dk, måske bliver du fristet


d. 09.03.2010:

Verners billeder er kommet på hjemmesiden under Billedarkiv.


Hvis du er interesseret i et eksemplar af DVD'en fra klubbens tur til Sestriere 2010, så kan du kontakte Henrik Danborg på danborg[at]privat.dk. DVD'en koster kun kr. 20,- og indeholder et fantastisk resume af turen, samt alle de mange billederne som blev taget på turen også


d. 09.03.2010:

Bjørn har været en tur i Hedeland ved Roskilde, for at stå lidt på ski og han havde lige sit kamera med. Søren har taget mange dejlige billeder i Sestriere og de er nu lagt på hjemmesiden. Se alle billederne under Billedarkiv


d. 24.02.2010:

Lone har fanget nogle "rolige øjeblikke" i Sestriere og Mads har fået monteret sin vaskebjørnehale på skihjelmen. Se billederne under Billedarkiv


d. 20.02.2010:

Bjørn har også haft kamera med til Sestriere og har taget en masse gode billeder. Bjørn har blandt andet "fanget" en liggende han-elefant. Et sjældent syn! Se billederne under Billedarkiv


d. 13.02.2010:

Hovedturen til Sestriere er nu overstået. Under Billedarkiv kan du se billeder fra turen. Hvis du ligger inde med billeder, så send dem til Klaus, så alle deltagere kan få glæde af dem.


Husk også at der er Afterskifest d. 10. april 2010. Mere info følger


d. 27.01.2010:

Vores gode ven og klubmedlem Kim Refshammer befinder sig allerede i Sestriere og han har lovet at komme med (daglige) meldinger, som Henrik Danborg vil offentliggøre på klubbens blog. Så hvis du skal med på hovedturen og gerne vil opdateres med det sidste nye omkring snesituationen, vejret eller hvor man skal spise frokost, så følg med på skiklubbens blog.


Husk i øvrigt at læse bagagereglerne fra Danski: Max 15 kg bagage samt 5 kg håndbagage. Hvis du har bestilt/betalt skitransport, må du have skistøvler med (i egen taske) ud over de 15 kg. Hvis du ikke har bestilt/betalt skitransport, bliver støvlerne vejet sammen med kufferten


d. 18.01.2010:

Din mening om Sestriere. Nu er det lige ved at være tid til klubbens hovedtur til Sestriere. Jeg har fundet et site på Skisport.dk med kommentarer, fra andre ski-entusiaster, som har besøgt Mælkevejen. Du kan læse kommentarerne her...og husk nu beforeski-møde tirsdag d. 19. kl. 19


d. 17.01.2010:

Trysil har haft besøg fra skiklubben. Ole Blom (måske kommende medlem) har taget nogle fantastiske billeder, som du kan se under Billedarkiv


d. 13.12.2009:

I Trysil melder Skistar.com om klart vejr, et par minusgrader og godt preparerede pister. Der er pt. 13 ud af 31 lifter åbne, og 12 ud af 64 pister er åbne. Frem til fredag falder temperaturen helt ned til 17 grader på fredag uden det store nedbør. Tilgengæld er forholdene ideelle til at producere store mængder af kunstig sne


d. 14.11.2009:

Lillian fortæller at pr. d. 16.11.2009 starter skigymnastikken først kl. 18.00 og ikke kl. 17.45, som tidligere. Hvis du møder op maks 10 min. før start, skulle omklædningsrummet være tømt for forældre og børn. Så indtil videre:

Skigymnastik - hver mandag kl. 18.00 til 19.00 på Søborg Skole


d. 06.11.2009:

Kildebakken Skiklub inviterer alle medlemmer med vedhæng til julefrokost lørdag d. 28.11.2009 kl. 18.00 i klubhuset. Medbring familiens frokostspecialitet, efter eget valg, rækkende til ca. 6 personer. Klubben sørger for sild, brød, smør og fedt. Drikkevarer kan sædvanen tro, købes til favorable priser. Betal venligst kr. 20,- pr. næse til dækning af udsmykning. Medbring gerne sange, sjove ideer og dansevenlige cd'er.


Hvis du har lyst til at oparbejde en sund appetit inden maden, så går vi, traditionen tro, rundt om Bagsværd Sø allerede kl. 15.


Tilmelding er senest mandag d. 26.11.2009 til Anne Lise på 2758 0667 - mail aln[at]cool.dk eller Henrik på 2615 8251 - mail hd[at]danborg.net


d. 29.10.2009:

Rettelse: I sidste uge skrev skisport.dk at skihjelm er lovpligtigt i Østrig. Det er ikke helt korrekt, det er ikke vedtaget endnu, men partierne er enige om loven, men det er ikke officielt vedtaget. Dog gælder hjelmpligt for unge under 15 i Niederösterreich. Men... det er stadig en god ide at bruge hjelm. - Undskyld fejlen (kilde: skisport.dk)


d. 21.10.2009:

Fremover skal børn og unge til og med 15 år bære skihjelm på skituren i Østrig. Landet har indført hjelmpligt og følger dermed trop med nabolandet Italien. Hjelmpligten følger i kølvandet på en alvorlig ski-lykke først på året, hvor den fremtrædende tyske minister-præsident Dieter Althaus var på skiferie.


Under hans skiløb stødte han sammen med en skiløber der blev hårdt kvæstet og senere døde af sine kvæstelser. Også ministerpræsidenten blev alvorligt skadet i ulykken. Den efterfølgende fokus i medierne fremhævede vigtigheden i at bære hjelm som en del af det obligato-riske sikkerhedsudstyr. Man har efterfølgende konstateret, at mange skiløbere taler om hjelmen, men fortsat selv kører uden.


Det har fået de østrigske myndigheder til at tage konsekvensen og har indført hjelmpligt for unge til og med 15 år. Mon ikke det er sansynligt at flere lande fælge efter - (Kilde: skisport.dk)


d. 17.10.2009:

Dansk Skiforbund inviterer til netværksmøde i Idrættens Hus i Brøndby d. 12. november 2009 kl. 18.30 til 21.30. Her kan du møde medlemmer fra andre skiklubber. Læs mere om dette fantastiske arrangement her


d. 16.10.2009:

Så er der en deltagerliste til uge-5-turen. Check venligst at din navn er stavet korrekt og stemmer overens med dit pas. Mange har ikke angivet at de ønsker skitransport, hvilket jeg antager i mange tilfælde ikke kan være korrekt. Såfremt du ønsker skitransport (kr. 250), og det ikke fremgår, bedes du vende tilbage hurtigst muligt. Med venlig hilsen Torben Schack mail torben[at]schack.net


d. 10.10.2009:

UDSALG - UDSALG - UDSALG


Snowfun i Roskilde giver 25% rabat på ALT i butikken i hele uge 42 også. Det fortæller Jørgen lørdag d. 10. okt. 2009


d. 30.09.2009:

D. 29.09.2009 afholdt klubben sin årlig Generalforsamling i klubhuset. 15 medlemmer var mødt op og hvis du ikke var blandt de fremmødte, eller blot ønsker at læse referatet, så kan du nu læse referat fra Generalforsamlingen


d. 29.09.2009:

Så har klubbem fået sin egen blog. Du kan læse indlæg fra andre medlemmer, som du kan kommentere. Eller du kan selv komme med et indlæg, hvis du har en god ide, eller blot ønsker at komme med din mening. Hvis du vil have adgang til bloggen, så send en mail til info[at]kildebakkenskiklub.dk


d. 28.09.2009:

Så er skigymnastikken startet på Søborg Skole. Husk at det er hver mandag kl. 17.45, at du har mulighed for at få styrket og motioneret musklerne, evt. til den kommende skitur. Følg med i datoerne på Aktivitetskalenderen, så du ved hvornår du skal sætte kryds i din kalender. Rigtig god fornøjelse!


tidligere indlæg:

Læs om klubbens planlagte skiture for sæssonen 2009/10 her. Se hvordan du tilmelder dig til den årlige decembertur til Trysil eller til hovedturen i uge 5, som går til Sestriere


Idrætsrejseforsikring. Dansk Idræts-Forbund (DIF) har, hos Willis, tegnet bl.a. en kollektiv forsikring, som en service for Dansk Skiforbunds medlemsklubber. Det betyder at du, når du er på en tur, der er arrangeret af skiklubben, er dækket af en Idrætsrejse- forsikring. Den dækker også hjemtransport.  Læs mere her


Print disse 2 dokumenter ud, og medtag på din skiferie


Idrætsrejseforsikring  -  Hvis skaden er sket


Du kan evt. klippe det lille forsikringskort ud og ligge det i din pung. Hvis du har problemer med at printe dokumentet, så skriv til kd[at]kildebakkenskiklub.dk

sidst opdateret d. 07.10.2018

Vil du med i klubben?

Hvis du har lyst til at blive medlem, så benyt dig af denne formular eller kontakt klubbens kasser Jan Petersen. Medlemsskab for 2018/19 er kun:

Enkeltmedlem kr 200,-

Enkeltmedlem barn kr 50,-

Hele familien kr 300,-

Én voksen/ét barn kr 250,-