Sidste Nyt

- når det skal være sjovt på ski

Sidste Nyt - Arkiv

d. 04.10.2019:

Klubben har netop afholdt sin årlige Generalforsamling. Du gik desværre glip af en fantastisk GF. Formanden opsagde sit formandsskab på GF i 2018, så i år skulle der vælges en ny formand. Det blev Svend Kaasgaard (tidligere næstformand). Ny næstformand er nu Jolanta Mautrin. Stort tillykke til både Jolanta og Svend. Samtidig skal der lyde et stort tak for Torben Schacks store og mangeårige arbejde som formand for Kildebakken Skiklub. Du har gjort et meget stort stykke arbejde for vores skiklub. Læs hele referatet her


d. 15.11.2017:

Vi har fået et fantastisk rejsetilbud fra Glostrup Skiclub. Familieturen i uge 7 går til Westendorf og de kunne godt bruge nogle flere deltagere, så derfor har Kildebakken Skiklub fået denne invitation.

Læs om turen her:

http://glostrupskiclub.dk/ture/westendorf2018/


d. 15.10.2017:

Så har klubben afholdt sin Generalforsamling og der er sket spændende nyt. Bl.a. er Henrik Danborg og Elisabeth Kjems Andersen valgt ind i bestyrelsen. Du kan læse hele referatet her


d. 02.10.2016:

Vores kontakt hos DanSki, Marianne Dupont har søgt nye pister og er startet hos Ruby Rejser, der både laver alpin rejser til Norge, samt ture til både Vasa Løbet og Birkeneinerrennet. Marianne har lavet et specielt klubtilbud til Vasa Løbet, som du kan læse mere om her.


d. 28.09.2016:

Klubben har netop afholdt den årlige Generalforsamling i klubhuset. Udover bestyrelsen (6 medlemmer) var hele 4 medlemmer mødt op. Tak for det flotte fremmøde. Desværre gik alle I andre glip af et fantastisk forslag, fremlagt af bestyrelsen:

NEDSÆTTELSE AF MEDLEMSKONTINGENTET

Grundet klubbens gode økonomi, har bestyrelsen valgt at nedsætte klubkontingentet til følgende:

Enkeltmedlem nedsættes fra kr. 300,- til kr. 200,-

Enkeltmedlam barn nedsættes fra kr. 100,- til kr. 50.

Hele familien nedsættes fra kr. 500,- til kr. 300,-

En voksen/et barn nedsættes fra kr. 400,- til kr. 250,-

Så det bliver altså billigere at være medlem af denne fantastisk skiklub.

Du kan læse hele referatet her


d. 26.02.2016:

I forlængelse af uge 5 turen til Champoluc, har Per sammenfattet nogle guidelines, der gør det lettere for dig, når du skal leje/købe nyt udstyr:

Kære alle

Der var jo flere af os, der skulle leje ski og stave på Champoluc turen (Heraf en del ufrivilligt...)

Og dette rejser jo det tilbagevendende spørgsmål mht., hvilket udstyr, der er det rigtige for den enkle skiløbere. Jeg anbefaler derfor, at I hver især husker at nedskrive jeres individuelle præferencer mht. skilængde, svingradius, stavlængde etc.


Men her er nogle få stave, ski og støvle guidelines til kommende skiferier.


Stave

Jeg sendte jo flere af jer retur til skishoppen efter kortere stave. og nogle af jer kom tilbage og fortalte mig, at skiudlejningen havde rystet på hoved over ønsket om kortere stave.


Jeg har derfor smugkigget i den nye skimanual fra Den Dansk skiskole for at se, hvad DDS skriver om stavlængder:

•I den nye manual anbefaler DDS den klassiske metode, hvor man vender staven på hovedet så håndtaget støtter på jorden. Denæst tager skiløberen fat lige under transen med overarmen hængende lodret langs kroppen, og hvis der er en vinkel på 90 grader mellem overarm og underarm, så passer staven.

•Til en dame på 165cm, vil det give en stav på 105-110 cm.

•Til en herre på 180 cm, vil det give en stav på 115 cm.

Ski

Ski fås normalt med svingradius 12-20 meter. Jo mindre svingradius desto lettere er det, at dreje skien. Men et let drejelig ski kan opleves ustabil ved høje hastigheder specielt, hvis skiløberen kører lige ned af bakken.


En svingradius på 12-14 meter vil ofte være et godt valg for en skiløber, der kører kortsving i kontrolleret hastighed. Hvilket gælder for rigtig mange af klubbens kvindelige skiløbere. 

Ønskes der højere hastighed og store skærende sving er en større svingradius at foretrække.

(Mine skis svingradius er 15, 5 m)


For længden af skien gælder lidt samme betragtning som med svingradius.

•Ønskes en let drejlig ski er en ski, der går til hagen at foretrække

•Ønskes en mere stabil ski er en ski af samme højde som skiløberen at foretrække

•(Min ski er 178 cm og jeg er 180 cm)

Skistøvler

Uanset om du skal købe eler leje, så bør du læse denne købsguide til skistøvler: http://freeskiing.dk/skistoevler-koeb/

Der står en masse gode tips omkring valg af størrelse samt omkring flextallet (Som er en subjektiv og temperatur afhængig måleenhed der ændre sig over tid….). Min anbefaling er, at du spørg efter en:

•Medium stiv skistøvle: Til mand (vægt) der køre i højere hastighed 

•Blød skistøvle:Til kvinde der køre i moderat tempo 

En Flex rettesnor med stor usikkerhed jf. ovenstående er:

•50-70 passer til nybegyndere eller lette personer,

•70-100 passer til rutinerede skiløbere,

•100-120 passer til dem der har stået på ski i mange år, som er virkelig skrappe.

•Flex 130 og derover er i princippet til dem der deltager i World-Cup konkurrencer.

Mit råd er, at du går til en skibutik med et bredt udvalg og en solid viden om tilpasning af skistøvler. Specielt hvis du har erfaring for at skistøvlerne "driller".

En ordentlig forretning starter som regel med at måle længde og bredde af din fod, lave en visuel vurdering af dine fødders form og størrelse og spørge ind til din kørestil og anvendelse af skistøvlerne. Det vil føre til, at de fleste modeller kan sorteres fra, og at der findes 2-3 skistøvler, der passer til din fod.

Af skistøvle forretning i Hovedstaden kan jeg anbefale:

•http://steep-deep.dk/ i Holte

•http://www.snowfun.dk/ i Roskilde

•http://www.ski-fritid.dk/ i Valby

Med venlig hilsen Per


d. 31.08.2015:

Generalforsamling i skiklubben er tirsdag d. 29/9 kl 19 i klubhuset.

Kom og hør bl.a. beretninger fra diverse udvalg samt fra formanden. Og du har mulighed for at sætte dit præg på klubbens aktiviteter, ved at deltage i de forskellige udvalg. Du kan ex få medbestemmelse på årets skitur eller årets fest...så sæt kryds i kalenderen.sidst opdateret d. 24.02.2020

Vil du med i klubben?

Hvis du har lyst til at blive medlem, så benyt dig af denne formular eller kontakt klubbens kasser Jan Petersen. Medlemsskab for 2020/21 er kun:

Enkeltmedlem kr 200,-

Enkeltmedlem barn kr 50,-

Hele familien kr 300,-

Én voksen/ét barn kr 250,-